Krásnodvorský koncert pozdního léta

20. září se na Krásném Dvoře uskuteční koncert sopranistky Karolíny Žmolíkové a klavíristky Ludmily Juránkové. Hudebnice svůj koncertní program nazvaly „Árie a klavírní skladby, které Vás chytnou za srdce“. Můžete se zaposlouchat do melodií Johanna Sebastiana Bacha, Antonia Vivaldiho, Bedřicha Smetany, Antonína Dvořáka i méně známých autorů klasické hudby.

Karolína Žmolíková začínala v Dětské opeře Praha, se kterou pravidelně vystupovala na různých pražských i zahraničních scénách. Zpěv studovala na Pražské konzervatoři a hudební fakultě JAMU. Je vítězkou písňové soutěže Bohuslava Martinů a v roce 2013 získala třetí cenu v Duškově pěvecké soutěži. Vystupovala na festivalech Dvořákova Nelahozeves, opakovaně koncertovala s Ústřední hudbou armády České republiky, pravidelně spolupracuje s Karlovarským a Západočeským symfonickým orchestrem. Postgraduální studium navštěvuje na univerzitě Mozarteum v Salzburgu.

Ludmila Juránková se učila hrát na klavír již od útlého věku, nejprve v Základní umělecké škole v Šumperku, poté na Pražské konzervatoři. Během těchto let se úspěšně zúčastnila několika celorepublikových i mezinárodních soutěží. Již ve druhém ročníku na konzervatoři si přidala druhý obor – hru na varhany. Po maturitě na konzervatoři se začala věnovat studiu mezinárodních vztahů, diplomacie a veřejné politiky, ve kterém nadále pokračuje. V současnosti pracuje ve státní správě a na vedlejší pracovní poměr se věnuje klavírním i varhanním doprovodům.

Koncert se koná u příležitosti Dnů evropského dědictví. 20. září začíná ve Velkém sále zámku v 18 hodin. Vstupné činí 140 Kč na osobu.