Pohádkové Velikonoce na Krásném Dvoře

První kulturní akcí letošní návštěvnické sezony na Krásném Dvoře jsou Pohádkové Velikonoce 20. dubna. Mezi 10 a 16 hodinou bude pro návštěvníky připraven pestrý program. Akce je – stejně jako v minulých letech – zaměřena na nejmenší návštěvníky zámku.

Jsou připravena hudební a divadelní představení. Na nádvoří dvakrát zahraje jihočeská skupina Péro za Kloboukem, kterou vystřídají žáci ZUŠ Podbořany a bubeníci Australien Buš-kovice. Před zámeckou galerií se představí Dřevěné divadlo Honzy Hrubce s pohádkami O princi z knížky a Kouzelný zvon a Divadlo Koňmo s příběhem Vyprávění starého vlka aneb pravda o Karkulce. V případě nepřízně počasí budou pohádky odehrány v zámecké galerii. Po celý den bude návštěvníky bavit kejklíř Lukáš s partnerkou, ať už v průběhu svých vystoupení či na speciálních workshopech.

Prostor nádvoří bude již tradičně patřit oblíbenému jarmarku, na kterém si příchozí budou moci koupit různé řemeslné výrobky či drobné pozornosti nejen s jarní tématikou. Samozřejmostí je možnost občerstvení. Někteří stánkaři budou mít pro děti připravené dílničky.

Zvídavé děti zveme k účasti v soutěži O velikonočního zajíčka v zámecké zahradě. Téma „Co se děje v trávě?“ účastníkům nabídne disciplíny inspirované životem hmyzu. Soutěž je zaměřena vědomostně i sportovně. Ceny pro vítěze vyrobili klienti Psychiatrické léčebny v Petrohradě. V zámecké zahradě program doplní sokolník Pavel se svými opeřenci.

Dětští návštěvníci budou moci zavítat do zámku s komtesami Lucrécií a Terezií v pravidelně vypsaných intervalech. Klasické prohlídky zámeckého interiéru se konají každou celou hodinu od 10 do 16 hodin.

V případě dobrého počasí budou mít milovníci koní z řad dětí možnost svézt se před zámkem na koni. V zámeckém parku je otevřen Novogotický templ s vyhlídkou, a to od 11 do 16 hodin.

„Velmi nás těší vzrůstající zájem o tuto již tradiční akci, která se letos uskuteční po šesté,“ uvedla kastelánka Michaela Hofmanová.

Vstupné na celodenní program činí 80 Kč na osobu, pro děti do 6 let pouze 20 Kč.