Pohádkové Velikonoce na Krásném Dvoře

Zámek Krásný Dvůr zahájí sezonu 2018 v sobotu 31. března akcí Pohádkové Velikonoce. Mezi 10 a 16 hodinou bude pro návštěvníky připraven pestrý program. Akce je – jako už tradičně – zaměřena na nejmenší návštěvníky zámku.

Prostor zámeckého nádvoří bude patřit oblíbenému jarmarku, na kterém si návštěvníci budou moci koupit různé řemeslné výrobky či drobné pozornosti nejen s jarní tématikou. Někteří stánkaři budou mít pro děti připravené dílničky. V zámecké zahradě bude navíc pro děti připravena soutěž.

V zámku budou probíhat obvyklé prohlídky zámeckého interiéru, a to každou celou hodinu od 10 do 16 hodin. Okruh trvá zhruba 50 minut, plné vstupné je za 100 Kč, zlevněné pak za 70 Kč. Vždy v půl budou prohlídky interiérů střídat prohlídky dětské, při kterých návštěvníky provede princezna. Prohlídka s princeznou bude trvat zhruba 40 minut a vstupné na ní je jednotné 30 Kč, pro každého návštěvníka.

Pro děti jsou připravena také různá hudební a divadelní představení. Dvakrát, v 10 a 14 hodin, bude na nádvoří vystupovat kapela Čáry Máry z Plzně se svým hudebním představením. V 11 hodin je vystřídají žáci Základní umělecké školy z Podbořan. V 11 a v 15 hodin budou moci návštěvníci zhlédnout v zámecké galerii představení pohádky Není drak jako drak, které sehraje Divadýlko Kuba z Plzně. Ve 13 hodin je na nádvoří doplní pohádka Dřevěný vojáček a jeho přátelé v podání Divadla Jitřenka ze Žatce.

Pro pobavení návštěvníků vystoupí i kejklíř Lukáš a v zámecké zahradě sokolník. V případě dobrého počasí se zájemci budou moci projet po parku bryčkou. Okruh povede od zámku k Panovu templu a zpět a bude trvat zhruba 20 minut. Dospělí za projížďku zaplatí 100 Kč, děti pak 50 Kč. Program zpestří také výstava prací klientů Psychiatrické léčebny v Petrohradě, kteří vyrobili i ceny do soutěží pro děti.

„Těšíme se na návštěvníky a doufáme, že bude hezké počasí,“ uvedla kastelánka Michaela Hofmanová.

Vstupné na celodenní program činí 80 Kč na osobu, pro děti od 6 do 15 let 60 Kč, děti do 6 let mají vstup zdarma. Zámecký park je volně přístupný. V zámeckém parku bude pro návštěvníky po zimní přestávce otevřen Novogotický templ, a to od 11 do 16 hodin. V případě příznivého počasí bude zpřístupněna i vyhlídka. Vstupné do interiéru templu je za 40 Kč, vstup na vyhlídku pak za 50 Kč.